top of page

Voorbereidingen

Veel mensen vragen zich heel wat zaken af zoals "Gaat het pijn doen?" en "Hoe verzorg ik mijn tattoo?". Deze vragen zijn meer dan normaal maar hoe pak je de ervaring op zich best aan?

Om ook deze vragen te beantwoorden heb ik deze pagina aangemaakt. Indien je met twijfels of vragen zit kun je ook steeds contact met mij opnemen.

Ben jij 1 van de vele mensen die zich zorgen maakt over de pijn die eventueel wordt ervaren tijdens het plaatsen van een tatoeage? Bespreek dit dan zeker op voorhand. Afhankelijk van de plaats waar de tatoeage wordt geplaatst zal je meer of minder pijn ervaren. Hou er rekening mee dat pijn 'er bij hoort', aangezien het een behandeling is waarbij in je huid wordt geprikt met naaldjes.

Met de afbeelding hiernaast kun je je al beter voorbereiden op hoe erg je de pijn zou kunnen ervaren afhankelijk van de plaats die jij verkiest. 

Natuurlijk speelt niet enkel de plaats een belangrijke rol in hoeveel pijn je kunt ervaren maar ook je persoonlijke pijngrens. Omdat iedereen anders is zal enkel jij het beste kunnen inschatten wat je kan verwachten. Je pijngrens kan daarbij ook per dag schommelen. Om je de beste voorbereiding te kunnen geven heb ik nog 10 tips.

10 Tips voor een betere voorbereiding

1. Zorg ervoor dat je je hebt voldaan aan een goede maaltijd en dat je genoeg vocht binnen hebt. Drink geen alcohol! Deze werkt als bloedverdunner en komt het eindresultaat van de tattoo en de beleving ervan niet ten gunst. Als je onder invloed bent van alcohol of drugs dan wordt er niet getatoeëerd. 

2. Zorg dat je de nacht vooraf genoeg nachtrust hebt gehad. Als je goed uitgerust bent kan je lichaam namelijk veel meer pijn verdragen.

3. Zorg ervoor dat je op voorhand weet welke nazorg producten je moet gebruiken tijdens het genezingsproces en haal deze al in huis. Indien je ze niet op tijd hebt kunnen aankopen, zeg dit dan bij jouw afspraak dan kun je alsnog in de shop zelf de nodige producten aankopen.

4. Laat je artiest ruim op voorhand weten indien je bepaalde allergieën hebt voor bijvoorbeeld pigmenten, parfums enz. Zo kan men er rekening mee

houden en eventueel aanpassingen doen in overleg om eventuele allergische reacties te vermijden.

5. Sommige medicatie werken als bloedverdunner. Neem je medicatie en ben je niet geheel zeker van de effecten ervan inzake bloedverdunning, vraag het dan zeker na bij je arts. Indien dit het geval is, breng dan ook je artiest hiervan op de hoogte.

6. Heb je huidafwijkingen, auto-immuun ziekte of enig andere conditie waarbij het plaatsen van een tattoo afgeraden is? Dan dien je het advies van jou arts ter hart te nemen.

7. Sommige vrouwen zijn iets gevoeliger de week voorafgaande en gedurende de week van de menstruatie. Indien jij hier ook mee kampt dan plan je best jou afspraak binnen de andere 2 weken.

8. Voedt je huid met lotion gedurende 1 week voorafgaand op je afspraak. Dit zal je huid gezonder maken en zal het herstellen ook iets vlotter laten verlopen.

9. Probeer gedurende minstens 1 week voorafgaand op je afspraak zoveel mogelijk brandende zon te vermijden, ook zonnebank. Deze drogen de huid uit en bij vervelling of zonnebrand kan dit de tattoo beschadigen en het genezingsproces bemoeilijken.

10. Zoek op voorhand al naar gepaste kleding die je kan dragen tijdens het genezen van je tattoo alsook op de dag van het plaatsen. Denk aan kleding die de tattoo oppervlakte vermijd, kleding die niet pluizig is, en vooral ook kleding waarvan je het geen ramp zou vinden indien er inkt op komt. Trek dus best geen trouwpak aan!

bottom of page